Wednesday, April 01, 2009

the best vacation so far..2

sabtu pagi: bangun awal gilak...kul 6 pagi tiga tiga org dah siap bangun! gile mmg morning person. tp kalau waktu hari keja, pakat suma ampeh hehe. subuh cepat2, then bawa keluar deck...main terup! layan jer sampai cerah tanah sket. dlm kul 7 dah g pantai! fanatik...yes!

7.41 am, tak breakfast lagi terus g tgk pantai. tu bot bot teksi diorg. kat perhentian ni takde jalan tar, semua by boat, or by foot. dlm hati masing masing terus pikir, kita mandi pagi katpantai je laaaa

sejukkkkkk ok! see how clear the water is...

sebelum pi sana lagi, dah beli satu menda alah ni, waterproof dock

dri-dock (sila abaikan choc tu)

fungsinya untuk cover handphone/camera digital supaya tak masuk air. in other word, bleh laaa amik gamba dlm air, hasilnyer ...... 

peace!

a simple coral found nearby. kalau terror cuba cari ikan!

so after mandi pagi paling lama penah di buat, kitorg naik, have a proper breakfast, turun mandi lagi and naik balik, tido sat, pi lunch then.............snorkeling!!

preparation nak pi dah....

this is my first time, so cuak dan panic still there. takut gak. mana tau tetiba snorkel tu tercabut, kaki terpijak coral, jellyfish, tp hentam jer...

me with the snorkel mask...

ikan bawal! (kut)

a school of fish...

nemo! (ciput je, sbb hamba Allah ni sgt cergas masuk keluar sarang anemone dia tak sampai satu saat!)

sebenanyer banyak gila ikan, tp gamba gamba yang amik tak banyak sbb... cuak dan byk amik dlm bentuk video. format 3gp, tatau camna nak  upload.

first trip to coral reef, bawah tu dah macam satu kingdom dah... 2nd kat turtle spot. tak smpat kejar turtle, dia berenang pantas, ralit tgk kampung nemo! Really, the picture isnt any resemblance to the real one. u shud go and watch it yourself. lain benor.

balik tu, bro oryx (nama bot tu) bawa g telaga air berani. airterjun air tawar yang terletak betul betul tepi pantai, tp air dia sgt sedap, cam air mineral best. and katanya tak penah kering walau musim kemarau panjang.

mandi mandaa! air laju tu!

abis semua tu, kitorg lepak lepak tepi pantai sebelum naik tukar baju and turun utk makan petang (petang la sgt).

bolognese pasta (minum petang)

nasi lauk malam tu, join venture with wnother group, tu yang banyak tu. ikan tiga rasa yang sgt sedap!

mlm nyer, kitorg berpakau sampai late night, before bid gudnite!

(sambung lagi nampaknyer)

7 comments:

Faizal@poyan said...

salam..
amboi becuti sakan nohhh...kat mana tu??

Pocket said...

waaaaahhhh!!!
sampai gitu skali korang makan!!
tak aciiii!!!

seriously kita kena gi samo nanti bro.. serious jelesh nih!! woh woh!!

tang part morning person tu memang patut diherankan...

heran heran..

filantera said...

~faizal
p perhentian bro, nnti p langkawi plak!

~pocket
makan harus mewah, sekali sekala hahahaha.....mmg, sgt heran, lagi heran bila bleh main daun terup atas sejadah tuala...

sailormoon girlz.. said...

wooowww..bestnya..x aci tau p x ajak skali..x mau mkwn n mr.patrick & pOOh..
walaupun p b'cuti makanan tetap x tggl...
ps:amboi gambar paksu possing mcm 2 encem la konon-konon 2...mcm pOOh lg ade lerr...hehehehehe

Tny said...

Waahh.. lama tak singgah sini..
Errmm.. syiok lah baru balik bercuti.. kat pulau.. kat pantai..

Banyaknya lauk korang makan!! :O

Tny said...

Owh haa.. klo vdeo .3gp, blogger support je format tu.. terus upload je by clicking add video icon.

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)