Thursday, July 08, 2010

hehehe cuti..!


















masih malas nak menaip...tgk gamba dulu yer








Monday, December 21, 2009

...


serba salah!




hempas muka ke bantal
bernafas tersekat sekat...


termenung tepi pantai
biar angin air dan pasir buat apa saja


berendam di dalam air terjun
moga sejuk sampai ke hati


uli nasi sampai tak terluak
untung2 rupa mu yang terbentuk


.........by request.........ye sy dah update blog sy.

Wednesday, June 03, 2009

powdery sandy beach + aqua blue clear water = Redang Trip!


<


tiap kali vacation baru ada entry
tiap kali entry baru ada vacation
ehehhehee
this time...........its REDANG!!


after perhentian that day, group yg sama dah tak sabo sabao nak hirup air masin, dan terbakar bawah panas matahari lagi..hahahah so one voice say...jom redang! after berpuluh2 jam OT, duit tu ku pegi redang...hehhehe


bertolak dari kedah khamis malam, check in jumaat. sampai sampai je terus g mandi! hahaha yess kemaruk i am!


seriusly, redang IS beautiful. rasa terkesima tgk air dia yg cun tuh...



ikan jinak kalah kucing!


have to be there to see it



The resorts


snorkelerss


Sunrise, Sunrise Looks like morning in your eyes




the water....




Monday, April 27, 2009

ada berani?

"jom makan!"

"kat mana? aku malas nak gerak nih..."

"jom jer, aku belanja tempat best nih...kat jeniang!!" mak aih, dekatnyer... mauk 10 minit drive tu..tp ikut jer, org nak blanjer har har har.. :D

sampai situ, pertama sekali aku tgk, kedai tu sgt sunyi. takdak org pun makan! biar benar, ada satu je pakcik duk kat tepi tu gulung rokok...

"apa yang spesialnya?"

"hang tunggu dia buka lampu"

ttupp!! (bunyi lampu) mak aih, ada pentas!!!
pentas sempoi jer!

sekali ada karaoke daaaaa
menu lagu - simple giler. diorg buka lepas jemaah balik dari isya hahaha

yang bestnyer, pengunjung sini rata rata dah berumur lebih separuh abad!! semua geng veteran! ada satu grup ni, kitorg panggil group desperate houswife, sbb katanya ada dua dari wanita wanita in mid 40s tu isteri kedua. so diorg dtg bila hubby diorg turn wife tua.

ada juga group wannabe: ni group org muda arr..
well, kami pun geng kara jgak, but to up kat pentas and perform.....took lot lot lots of keberanian, on which i still dont have! tp pakcik pakcik ni, pergh berani! suara so so laa, the deejay tu best, suara mantap, cam CD!! siap leh tak caya lagik, kena g jenguk kat konti, tgk tgk mmg dia nyanyik! usually they will sing sampai pukul 2 - 3 pagi.
at least, they still have fun! so ada berani?

Friday, April 24, 2009

TRY: video perhentian

thanks to cik tny, ni nak try letak video tgk...


video

ni video underwater, waktu snorkeling, tp tak bawa roti, so ikan tak berkenan sgt kat kami:(

materialistik punya ikan!!! :)

Thursday, April 23, 2009

camna nak guna menda alah ni? gini....

alat ni di namakan,



Purse Hanger / Purse Hook / Penggantung Handbag


heheheh ni sbb ada org tanya, camna nak guna... menarik jgak, takde laa nak letak handbag atas meja or kerusi extra semata mata nak letak..tp jgn di ragut ragut dah laa...:D

p.s: sy lelaki, tp kenapa sy tahu?

kredit to: http://ina-azlina.fotopages.com/





Wednesday, April 01, 2009

the best vacation so far..2

sabtu pagi: bangun awal gilak...kul 6 pagi tiga tiga org dah siap bangun! gile mmg morning person. tp kalau waktu hari keja, pakat suma ampeh hehe. subuh cepat2, then bawa keluar deck...main terup! layan jer sampai cerah tanah sket. dlm kul 7 dah g pantai! fanatik...yes!

7.41 am, tak breakfast lagi terus g tgk pantai. tu bot bot teksi diorg. kat perhentian ni takde jalan tar, semua by boat, or by foot. dlm hati masing masing terus pikir, kita mandi pagi katpantai je laaaa

sejukkkkkk ok! see how clear the water is...

sebelum pi sana lagi, dah beli satu menda alah ni, waterproof dock

dri-dock (sila abaikan choc tu)

fungsinya untuk cover handphone/camera digital supaya tak masuk air. in other word, bleh laaa amik gamba dlm air, hasilnyer ...... 

peace!

a simple coral found nearby. kalau terror cuba cari ikan!

so after mandi pagi paling lama penah di buat, kitorg naik, have a proper breakfast, turun mandi lagi and naik balik, tido sat, pi lunch then.............snorkeling!!

preparation nak pi dah....

this is my first time, so cuak dan panic still there. takut gak. mana tau tetiba snorkel tu tercabut, kaki terpijak coral, jellyfish, tp hentam jer...

me with the snorkel mask...

ikan bawal! (kut)

a school of fish...

nemo! (ciput je, sbb hamba Allah ni sgt cergas masuk keluar sarang anemone dia tak sampai satu saat!)

sebenanyer banyak gila ikan, tp gamba gamba yang amik tak banyak sbb... cuak dan byk amik dlm bentuk video. format 3gp, tatau camna nak  upload.

first trip to coral reef, bawah tu dah macam satu kingdom dah... 2nd kat turtle spot. tak smpat kejar turtle, dia berenang pantas, ralit tgk kampung nemo! Really, the picture isnt any resemblance to the real one. u shud go and watch it yourself. lain benor.

balik tu, bro oryx (nama bot tu) bawa g telaga air berani. airterjun air tawar yang terletak betul betul tepi pantai, tp air dia sgt sedap, cam air mineral best. and katanya tak penah kering walau musim kemarau panjang.

mandi mandaa! air laju tu!

abis semua tu, kitorg lepak lepak tepi pantai sebelum naik tukar baju and turun utk makan petang (petang la sgt).

bolognese pasta (minum petang)

nasi lauk malam tu, join venture with wnother group, tu yang banyak tu. ikan tiga rasa yang sgt sedap!

mlm nyer, kitorg berpakau sampai late night, before bid gudnite!

(sambung lagi nampaknyer)